Не ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
не ми работи круиз контрола
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеНе ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.
Моят светва когато се задейства. И само когато е със сетната скорост и той е поел управлението на скоростта, ускорение и т.н.
При подаване на контакт - какво прави - пали прави тест и гасне или?
А, да - каква е колата - с кой мотор, година и от къде си?
Може да има някой близо до теб с FES да ти пусне едно бързо четене и да видите къде е проблема.ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp
-
а подаваш ли със + - скорост. След като набереш скорост над 30км/ч врътваш на он. След това с бутона + - подаваш каква скорост да поддържа.
Ако само пускаш он оф няма да работи.
Набери примерно 60км. След това подай с + и задръж докато усетиш че колата поема сама (може и да цъкаш без задържане). Пусни педала на газта и колата трябва да държи 60км сама.
Ако и така не сработи тогава търси повреда.
Успех.
Comment
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеНе ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеНе ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Откакто съм я купил не работи. Не знам от къде да я подхващам. Някой колега да има в идея в Сливен има ли читав майстор за електрониката и диагностиката по колата ,защото в Ямбол е трудна работа. В Сливен имаше един майстор Славей, но беше преди доста години ,старата ми алфа той я лекуваше ама не знам дали още работи и къде.
Comment
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеОткакто съм я купил не работи. Не знам от къде да я подхващам. Някой колега да има в идея в Сливен има ли читав майстор за електрониката и диагностиката по колата ,защото в Ямбол е трудна работа. В Сливен имаше един майстор Славей, но беше преди доста години ,старата ми алфа той я лекуваше ама не знам дали още работи и къде.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днес правих замерване и се оказа ,че ключа +/– не работи. Разглобих го ,напръсках с конт. спрей , но сработи само позиция +. Чудя се дали само с тази активна позиция ще работи или ще трябва да разпоявам цялото ключе и да се опитвам да го оправям.Лошото е , че в момента съм без волан и седалка и няма как да пробвам.
Comment
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеУтре ще свалям волана, за да го дам да го облекат ,че е дроб и ще разгледам въпросния лост. Дано успея да намеря нещо ,че много ме е яд като не работи нещо. Там с 5 кабела ли ще да е?
НЕ ОТВИВАЙ ДОКРАЙ ГАЙКАТА НА ВОЛАНА, като тръгнеш да го дърпаш. С цел да спре геврека, че тръгва отведнъж.
Ако забравиш - много боли и много кръв тече!ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp
Comment
-
Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщениеДнес правих замерване и се оказа ,че ключа +/– не работи. Разглобих го ,напръсках с конт. спрей , но сработи само позиция +. Чудя се дали само с тази активна позиция ще работи или ще трябва да разпоявам цялото ключе и да се опитвам да го оправям.Лошото е , че в момента съм без волан и седалка и няма как да пробвам.
---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:39 ----------
Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение5 са жиците, да.
НЕ ОТВИВАЙ ДОКРАЙ ГАЙКАТА НА ВОЛАНА, като тръгнеш да го дърпаш. С цел да спре геврека, че тръгва отведнъж.
Ако забравиш - много боли и много кръв тече!Ти сериозно ли така си направил с волана?
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment